Pușcăriașul Vlad Filat va părăsi Chișinăul

Odată cu parvenirea dispoziției de executare a deciziei Curții Supreme de Justiție (CSJ), fostul premier Vlad Filat urmează să fie transferat din Penitenciarul nr. 13 într-un alt penitenciar, unde să-și ispășească pedeapsa.

Vlad Filat

Vlad Filat. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

„La parvenirea dispoziției de executare, acesta urmează a fi transferat în termen de zece zile într-un penitenciar pentru executarea ulterioară a pedepsei închisorii”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Departamentului Instituții Penitenciare, Anișoara Botez.

CSJ a declarat miercuri, 22 februarie, inadmisibile recursurile avocaților în dosarul fostului premier Vlad Filat, ca fiind vădit neîntemeiate.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție și amendă în mărime de 60.000 de lei. Magistrații au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791.000.000 de lei. Decizia a fost menținută și de Curtea de Apel Chișinău.

Vlad Filat pledează nevinovat. Avocații fostului premier susțin că clientul său se va adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.