Mai multe categorii de persoane nu vor plăti unele taxe de stat

Mai multe categorii de reclamanţi, printre care agenţii economici care exercită funcţii de putere publică şi reclamanţii care cer repararea prejudiciului moral pentru facilitarea accesului la justiţie vor fi scutiţi de plata taxei de stat, relatează Radio Moldova, cu referire la bizlaw.md.

buget_calculator

Foto: puterea.ro

Modificările au fost aprobate de către Parlament, în primă lectură. Potrivit documentului, taxa de 200 de lei nu va mai fi percepută și nu vor exista interpretări în privința taxei de stat în mărime de trei la sută din valoarea acțiunii civile, prevăzută în cazul litigiilor cu caracter patrimonial. Aici sunt incluse și litigiile economice.

În categoria persoanelor pentru care va fi facilitat accesul la justiție sunt incluse și victimele violenței în familie. Acestea ar putea să se adreseze în instanță gratuit, pentru a solicita măsuri de protecție sau pentru repararea prejudiciului moral și material cauzat în urma supunerii violenței.

La fel, Parlamentul a adoptat, în prima lectură, un alt proiect de modificare a Legii taxei de stat. Documentul prevede ca organizațiile și cetățenii străini, care implementează proiecte de dezvoltare sau de asistență tehnică externă în baza unui tratat internaţional, vor fi scutiți de plata taxei de stat. Excepție în acest caz va fi plata taxei de stat pentru litigiile în instanțele judecătorești.

Reclame


Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.