Subiecte actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-estoniene, inclusiv implementarea agendei de reforme a Executivului de la Chişinău au fost subiecte abordate luni, 27 februarie, în cadrul întrevederiii dintre  premierul Paveel Filip și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Sven Mikser, aflat în vizită oficială în R. Moldova.

moldova-estonia

Foto: crossed-flag-pins.com

Cei doi oficiali au mai discutat despre perspectiva dezvoltării strategice a Parteneriatului Estic, în contextul Summitu-lui din noiembrie 2017, dar şi despre obiectivele noi trasate în vederea extinderii și aprofundării cooperării în cele mai diverse domenii: comunicarea strategică, transferul de experienţă în sistemul sănătăţii, dezvoltarea rurală, cooperarea în domeniul agriculturii.

Premierul Pavel Filip a menţionat aportul considerabil al Estoniei în sprijinul reformelor promovate de Guvern.

„Implementarea reformelor se măsoară prin rezultate, nu prin declaraţii, iar reperele preluate de la Ţările Baltice, în special de la Estonia, ne dau asigurări că R. Moldova urmează calea integrării europene. Mă refer aici la  reforma sistemului de pensii, reforma administraţiei publice, dar şi alte subiecte de interes comun”, a spus Pavel Filip.

filip_mikser

Foto: gov.md

La rândul său, oficialul european a reiterat susţinerea Estoniei pentru agenda europeană a ţării noastre, subliniind colaborarea de succes dintre cele două state în domeniul sănătăţii, al justiţiei şi al guvernării electronice. „Este foarte important să rămânem angajați în procesul de implementare a reformelor şi continuarea parcursului european al R. Moldova, iar relațiile de cooperare dintre țările noastre rămân o prioritate”, a declarat Sven Mikser.

Anunțuri