Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 20-26 februarie, 410,9 de milioane de lei, fiind perfectate în total 8.129 de declarații vamale.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 48 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 45 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 96.783 de lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, fluxul unităților de transport a constituit 72 574 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13 555 și respectiv 12 600 traversări.

Amintim că, începând cu data de 20 februarie,  verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei este efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul republicii această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.

Anunțuri