Vama a adus la buget peste 410 de milioane de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 20-26 februarie, 410,9 de milioane de lei, fiind perfectate în total 8.129 de declarații vamale.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 48 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 45 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 96.783 de lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, fluxul unităților de transport a constituit 72 574 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13 555 și respectiv 12 600 traversări.

Amintim că, începând cu data de 20 februarie,  verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei este efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din țară, în timp ce pe teritoriul republicii această competență le revine organelor Poliției și Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Banii ăștia erau perceputi inainte mai mult de jumate sub formă de corupție de șefulenii de la vamă. CNA-ul cu descinderilor a cam băgat frica în colaboratorii de la VAMĂ și poftim si rezultatul.

    Apreciază

  2. Inseamna ca atunci cind Vama era sub conducerea lui filat, acesta baga in buzunare in fiecare saptamina mai mult de 300 milioane de lei! Deatita PLDM inflorea si avea sedii peste tot!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s