Atenționare pentru cetăţenii R. Moldova și revendicări adresate guvernării

Acordarea unui statul special raioanelor din stânga Nistrului ar însemna „transnistrizarea” R. Moldova şi excluderea pentru totdeauna a Chişinăului de pe orbita vectorului euroatlantic.

Gutu A. (Moldavie)

Ana Guțu. Foto: anagutu.net

Declaraţia a fost făcută de președinta Partidului Unionist „Dreapta”, Ana Guţu, care a menţionat că dorinţa politică de soluţionare a acestuia ascunde intenţia de a împiedica cu orice preţ unirea R. Moldova cu România şi ancorarea în spaţiul european.

Totodată, preşedinta formaţiunii a venit cu mai multe revendicări către guvernare care ar duce la soluţionarea conflictului transnistrean.

„Partidul Unionist «Dreapta» atenţionează cetăţenii R. Moldova şi opinia internaţională că orice tentativă de a acorda statut special teritoriului secesionist din stânga Nistrului, acceptată în formatul 5+2, conţine riscul iminent al «transnistrizării» R. Moldova şi excluderea acesteia de pe orbita euroatlantică”, a declarat Ana Guțu, potrivit trm.md.Categorii:Actualitate, Politică, Transnistria

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Nu cunosc asa politician, deci nici nu o ascult. Eu stiu ca sunt doua cai de a rezolva problema transnistreana; 1 Formatul 5+2, ceea ce doreste guvernare: 2 Federalizarea tari, calea pe care o doreste boul Dodon.

    Apreciază

  2. Eu totul înțeleg, dar prioritar trebuie să fie integrarea RM cu transnistria după care ar putea fi și unirea! Doar așa e posibil să rezolvăm situația! iar pentru asta trebuie de reluat tratativele 5+2 așa cum spunea Candu!

    Apreciază

  3. Să stea liniștită Guțu, atîta timă cît la guvernare voi fi cei din PD, RM își va păstra statulul de țară independentă cît și caracterul unitar, iar ce ține de problema transnistreană, soluții și decizii se vor lua doar în formatul 5+2

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.