Andrian Candu îi potoală lui Dodon setea de putere

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, afirmă că inițiativele președintelui Igor Dodon în privința dizolvării Parlamentului nu au nicio perspectivă.

Andrian Candu

Andrian Candu. Foto: politics.md

Totodată, Candu crede că insistența lui Dodon cu privire la anularea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană „este doar încă o încercare politică de a ieși în evidență”.

Șeful Legislativului l-a invitat pe șeful statului să se adreseze direct deputaților.

„Într-o democrație parlamentară un Președinte responsabil nu înaintează ultimatumuri Parlamentului. Președintele Dodon, însă, în dorința de a supune Parlamentul, are falsa senzație că aș fi poștașul care duce scrisori deputaților. Îl invit pe președinte să se adreseze direct deputaților, or modalitatea de comunicare instituțională cu fracțiunile îi este familiară”, scrie a scris Candu pe Facebook.

De asemenea, președintele Parlamentului l-a acuzat pe Dodon că ar vrea să transforme Legislativul „într-o anexă a Președinției”.

Marți, 28 februarie, președintele Igor Dodon a prezentat un proiect de modificare a Constituției care i-ar permite să dizolve Parlamentul în mai multe cazuri decât cele prevăzute în textul actual al Constituției.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

4 răspunsuri

 1. Suntem o țară Parlamentară și nu una Prezidențială! Dodon trebuia să știe la ce funcție pretinde! Dacă fiecare nebun ar schimba constituția de fiece dată cînd îi abate, ap ce se alegea atunci din noi?

  Apreciază

 2. Nu doar ca este ilegal sa modifici Constitutia, dar e si prosteste sa vii cu asa initiativa cind stii ca guvernarea te va opri de la asa penibilitati. Dodon mai bine ne-ar spune de ce gazul se scumpeste dar nu se ieftineste asa cum ne-a promis.

  Apreciază

 3. Nu m-am așteptat niciodată că cei de la PD vor fi unicii care îi vor da peste labe lui Dodon și vor duce Moldova spre UE, nuștiu cum voi, dar dacă ei vor continua să vină cu rezultate apoi îmi schimb total poziția față de acest partid și îi votez în 2018

  Apreciază

 4. Punerea lui Dodon la punct , ar fi sa se aduca cunostinta cetatenului a ca rui copii sunt plecati in UE, ca Dodon nu poate decit mai mult decit sa dea cetire!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.