Primarul Chirtoacă trezește la viață tot Chișinăul

Potrivit unei dispoziţii semnată de primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, de astăzi începe marea curățenie de primăvară. Astfel, până pe 14 aprilie va fi curăţat şi amenajat întreg teritoriul capitalei.

dorin-chirtoaca

Dorin Chirtoacă. Foto: privesc.eu

Şi agenţii economici, care sunt responsabili de felul în care arată teritoriile adiacente vor trebui să se pună pe lucru, în caz contrar se vor alege cu amenzi, notează trm.md.

Primăria municipiului Chişinău anunţă că marea curățenie de primăvară începe de astăzi, 6 martie și va dura aproximativ o lună și jumătate, timp în care vor fi salubrizate şi amenajate teritoriile adiacente blocurilor de locuinţe, parcurile, zonele verzi, teritoriile spitalelor, instituţiilor de învăţământ şi cimitirele.

Serviciile de salubrizare vor interveni, în mod special, în zonele de agrement, precum Parcul „Valea Morilor”, Parcul „La izvor”, Parcul „Valea Trandafirilor” şi în albia râului Bâc.

În aceeaşi perioadă, se va interveni mecanizat sau manual la curăţarea străzilor şi a trotuarelor. Totodată, se anunţă lucrări de reparaţie a străzilor şi plombare a gropilor, în special pe arterele pe care circulă transportul public.

Primarul Dorin Chirtoacă a solicitat, de asemenea, intensificarea activităţii Comisiei municipale de salubrizare şi amenajare, pentru a examina starea socio-ecologică a municipiului. La necesitate, la controalele ecologice vor fi antrenaţi şi angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului, pentru a întocmi procese-verbale de rigoare.

Pentru ca lucrările de curăţenie să fie vizibile, primarul de Chişinău a dispus prezentarea rapoartelor săptămânale cu privire la volumele îndeplinite.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.