Vama a adus la buget peste 2 mlrd 620 mln lei în primele două luni

În primele două luni, Serviciul Vamal a colectatat 2 mlrd 621 mln lei, ceea ce reprezintă o creștere de 692 mln lei sau cu cca 36% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Serviciul Vamal precizează că, din totalul veniturilor supraîncasate pentru perioada lunilor ianuarie – februarie curent, doar 197 mln (28%) le revin drepturilor de import percepute în rezultatul vămuirii unor categorii de autoturisme în condițiile Legii 280 din 16.12.2016.

Totodată, în perioada 27 februarie – 5 martie curent, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 395,1 milioane lei, fiind perfectate per total 8.776 de declarații vamale. Referitor la suma colectărilor pentru luna februarie curent, aceasta constituie 1 mlrd 468 mln lei, fiind astfel înregistrată o majorare cu 301,2 mln lei sau cu cca 26% mai mult față de luna corespondentă a anului 2016.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 49 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 46 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 95.482 lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s