Karasin va lua cu el în R. Moldova și balalaica?

Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, se va afla, în perioada 13-15 martie, în R. Moldova, pentru consultări interministeriale. Vizita oficialului rus a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către Ana Samson, consilier pentru comunicare publică al ministrului moldovean de Externe.

Grigori Karasin

Grigori Karasin. Foto: karadeniz-press.ro

Potrivit Anei Samson, agenda vizitei și tema discuțiilor pe care Karasin urmează să le poarte cu autoritățile de la Chișinău va fi anunțată mai târziu.

Luni, 6 martie, ambasadorul rus în R. Moldova, Farit Muhametșin, a anunțat în cadrul unei întrevederi cu liderul administrației separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, că Grigori Karasin va merge la Tiraspol pe 13 martie. Cu această ocazie, Vadim Krasnoselski a solicitat încă odată sprijinul Rusiei în relațiile Tiraspolului cu Chișinăul, dar și cu Kievul, după anunțata intenție a celor două țări de a institui un control comun la frontieră.

Karasin a vizitat ultima dată R. Moldova la sfârșitul lui martie 2016. La jumătate de an după aceasta, în noiembrie 2016, el declara că ideea creării unui „coridor” prin Ucraina prin care să fie retrași militarii ruși este „provocatoare” și că trupele ruse vor rămâne în Transnistria atâta timp cât va fi nevoie „pentru menținerea securității”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s