Mânați de sărăcie, șapte moldoveni au scuipat pe lege a patra oară!

Ustensile de pescuit interzise prin lege, peste trei mii de metri de plasă și circa 35 kg de pește, au fost ridicate de la braconieri de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza.

Braconieri_Beleu

Foto: border.gov.md

Patru cazuri de braconaj piscicol au fost înregistrate în ultimele 48 de ore, fiind documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră șapte moldoveni. Deși regulile de aflare și de folosire a apelor de frontieră erau cunoscute de persoanele depistate la pescuit pe lacul Beleu, acestea le-au ignorat în continuare, fiind cercetate pentru a patra oară. Bărbații au fost amendați cu câte 20 u.c. pentru încălcarea regimului de frontieră, iar împreună cu bunurile depistate au fost transmise reprezentanţilor Rezervaţiei Naturale „Prutul de Jos”, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor ce se impun.

Precizăm că, pe lângă atribuţiile principale, conferite de lege, angajaţii Poliţiei de Frontieră participă, alături de alte instituţii abilitate ale statului, la asigurarea protecţiei fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal. La fel, conform legislației naționale, cu privire la crearea Rezervaţiei de Stat „Prutul de Jos”, pescuitul este strict interzis pe lacul Beleu, pe parcursul întregului an.

Braconieri_pescari

Foto: border.gov.md

Reclame


Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.