Vameșii de la Leușeni au depistat luni, 6 martie, 10 pistoale de model Bruni GAP, introducerea în țară a cărora este interzisă pentru persoanele fizice. Bunurile au fost găsite, în ascunzișuri improvizate, sub scaunele din față ale unui microbuz care venea din Italia.

Bruni GAP_pistol

Foto: customs.gov.md

Pe acest caz sunt documentați doi cetățeni ai R. Moldova, șofer și pasager ai respectivului autovehicul.

Tot în cadrul controlului, vameșii au mai depistat opt camere video de diverse modele, valoarea cărora urmează a fi stabilită.

În celelalte cazuri de încălcare a legislației vamale, obiectele documentării le-au constituit produsele de tutungerie nedeclarate care urmau a fi scoase ilegal din țară. Astfel, în cadrul verificărilor efectuate, vameșii de la Sculeni, Costești și Giurgiulești au reținut în total 18.000 de țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale R. Moldova.

Conform procedurii, armele au fost transmise spre expertiză, iar țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării. Potrivit Serviciului Vamal, toate persoanele implicate în săvârșirea încălcărilor menționate riscă sancțiuni conform prevederilor legislației în vigoare.

Tigari

Foto: customs.gov.md

Anunțuri