Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, o serie de modificări privind indexarea și modul de plată a sumelor indexate pentru depunerile bănești ale cetățenilor la Banca de Economii.

BEM_Banca de Economii (2)

Foto: bem.md

Potrivit modificărilor, Î.S. „Poșta Moldovei” va recepționa cererile pentru indexare și va achita sumele stabilite. Pentru a beneficia de indexare, deponenții vor trebui să prezinte actul de identitate și informația privind conturile deschise până la data de 1 ianuarie 1992. În cazul pierderii libretelor de economii, solicitantul va depune o cerere la BEM, care se află în proces de lichidare, pentru căutarea informațiilor necesare.

Totodată, au fost precizate funcțiile Comisiei centrale pentru indexarea depunerilor bănești ale cetățenilor. Aceasta va stabili condițiile și termenele de depunere a cererilor, precum și categoria de vârstă a deponenților care vor beneficia de indexare în anul în curs. De asemenea, Comisia va examina informația prezentată de BEM, care se află în proces de lichidare, și va determina sumele ce urmează a fi transferate către ÎS „Poșta Moldovei”.

Reclame