Președintele Igor Dodon a reacționat cât ai zice pește la notificarea conducerii Federației Ruse de către autoritățile de la Chișinău, prin care au fost semnalate mai multe abuzuri asupra oficialilor moldoveni, care nu vor mai călca pe teritoriul Federației Ruse.

igor-dodon

Igor Dodon. Foto: Alex Micsik / agerpres.ro

Dodon precizează pe Facebook că cunoaște detalii despre abuzurile menționate de către reprezentanții Guvernului și Parlamentului, dar totodată menționează că „decizia lor de a le interzice oficialilor statului să meargă în Federația Rusă este una deplasată”. În acest context, Dodon admite că „e posibil să fi fost anumite disfuncționalități”, însă nota adresată Moscovei „nu justifică o decizie care riscă să blocheze bunele relații pe care am început să le construim cu Federația Rusă”.

„Eu voi continua să merg la Moscova și să promovez interesele țării noastre, să muncesc pentru consolidarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Federația Rusă. Vă informez și despre faptul că o vizită de lucru în acest context va avea loc chiar săptămîna viitorare, în perioada 17-18 martie curent”, a scris Dodon.

În ultimele luni, cel puțin 25 de oficiali moldoveni au fost opriți și tratați abuziv la intrarea în Rusia.

Reclame