Tiraspolul, nevoit să-şi acopere cheltuielile din dotaţii

În luna februarie, oraşului Tiraspol nu i-au ajuns mijloace financiare din venituri proprii pentru asigurarea tuturor sectoarelor sociale. Astfel, pentru prima dată, cel mai mare oraș din autoproclamata rmn este nevoit să-şi acopere cheltuielile din dotaţii.

Tiraspol_Transnistria

Tiraspol. Foto: rearviewmirror.tv

Potrivit unui comunicat citat de Moldpres, în februarie 2017, în bugetul oraşului Tiraspol au fost transferate circa 16 milioane de ruble rmn (cca 1,4 mln de dolari). Asta în timp ce cheltuielile au depăşit suma de 18 milioane de ruble rmn (peste 1,6 mln dolari). Aproape toţi banii au fost direcţionaţi pentru achitarea plăţilor bugetarilor.

„Dacă lucrurile nu se vor schimba, atunci vom fi nevoiţi să alocăm toate veniturile localităţii pentru salarii. Iar pentru aceasta va trebui să modificăm legislaţia”, a afirmat şeful administraţiei oraşului Tiraspol, Oleg Dovgopol.

Autorităţile au atenţionat că luna trecută s-au diminuat considerabil transferurile din contul obligaţiunilor fiscale, precum şi plăţile pentru patentă. Ca urmare, Dovgopol a dispus organelor de control să verifice întreprinzătorii care activează în toate pieţele şi centrele comerciale din Tiraspol.

„Scopul nostru nu constă în identificarea unui număr cât mai mare de persoane care încalcă legea, ci a face tot posibilul ca acestea să dispară definitiv”, a menţionat Oleg Dovgopol, citat de tv.pgtrk.ru.

La ora actuală, administraţia tiraspoleană caută soluţii pentru reducerea cheltuielilor bugetare, precum şi surse de finanţare suplimentară a necesităţilor oraşului.Categorii:Actualitate, Economie, Transnistria

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.