Lupu: Fracțiunea PDM devine cea mai numeroasă din Parlament

Fracțiunea PDM a adoptat unanim decizia de a-i primi în grupul parlamentar democrat pe cei 14 deputați ai Platformei social-democrate. Democratul Marian Lupu a declarat, la un briefing de presă,  că decizia celor 14 este una responsabilă și astfel se va contribui la modernizarea R. Moldova, prin implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, transmite IPN.

Marian Lupu

Marian Lupu. Foto: tribuna.md

Marian Lupu a spus că se cunoaște de ani buni cu mulți dintre cei care aderă la fracțiunea PDM și în această formulă vor avea o colaborare eficientă.

Odată cu aderarea deputaților Platformei social-democrate, fracțiunea PDM are 34 de parlamentari și devine cea mai numeroasă din Parlament, a mai spus Marian Lupu.

Violeta Ivanov, membră a Platformei social-democrate, a amintit că la 20 ianuarie 2016 grupul social-democrat a acordat vot de susținere Guvernului Filip cu scopul de a stopa haosul din Republica Moldova. Parlamentara a spus că Guvernul Filip a demonstrat că poate face ordine la Vamă, Fisc și să deblocheze parteneriatul cu multe instituții internaționale.

Violeta Ivanov afirmă că înțelege că este greu să fie depășite frustrările, dar Moldova are nevoie de o guvernare stabilă pentru a asigura ireversibilitatea cursului european.

Pe 21 decembrie 2015, 14 deputați au anunțat că părăsesc fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, iar pe 24 decembrie au anunțat formarea Platformei social-democrate.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

5 răspunsuri

  1. Iata de aceea si e nevoie de de sistemul uninominal, ca sa nu mai alegem partide care mai apoi sa atraga in randurile sale pe altii din alte partide.

    Apreciază

  2. Dupa 2009, abia anul trecut a venit sfarsitul partidului comunistilor. Ca a facut-o sau nu Plahotniuc – nu stiu, poate-i datoram distrugerea lui Voronin. Dar conteaza faptul ca cei 14 au decis sa lase in urma prostiile comuniste si sa scoata tara din criza acuma provocata de Filat.

    Apreciază

  3. Filat numai promitea ca ne va scapa de comunisti, iar plahotniuc a tacut si a facut 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.