Spion autoproclamat despre analiștii politici de la Chișinău

Într-un articol publicat în „Moldova Suverană”, spionul autoproclamat Mihai Conțiu îi biciuiește pe mai mulți comentatori sau analiști politici, pe care îi numește „complicii tuturor timpurilor politice eşuate ale RM”.

Anallisti politici

Colaj: moldova-suverana.md

„«Piaţa analitică» moldovenească este dominată de aceiaşi Anatol Ţăranu, Arcadie Barbăroşie, Oazu Nantoi (care eşuând în politică a trecut în «ogorul analitic profitabil»), Igor Boţan, Viorel Cibotaru, devenit din «analist politic» lider al PLDM, Nicolae Chirtoacă, comunisto-plahotnicianul Victor Gurău etc. Toţi au fost de partea unora sau critici faţă de alţii. Toţi au luptat împotriva guvernării comuniste în favoarea guvernărilor de după 2009”, scrie Conțiu.

Nu este trecut cu vederea nici Vitali Catană, care este, potrivit lui Conțiu, „ba analist, ba expert constituţional”.

„Spionul” de la „Moldova Suverană” mai scrie că „bădărănia lipsei de echidistanţă a unora dintre ei rezultă din aceea că, salarial vorbind, trăiesc onorabil din granturile oferite de către donatorii occidentali, dar nu le ajunge şi aleg să fie favorabili, în comentariile şi «analizele», unor politicieni dispuşi să le ofere recompense băneşti consistente”.

În același context, Conțiu îi laudă pe „activiștii civici” Dumitru Alaiba și Victor Chironda, cunoscuți pentru comentariile lor critice la adresa guvernării, dar care au „cochetat” cu partide politice în spatele cărora stau personaje certate cu legea.


mihai-contiu

Mihai Conțiu

Mihai Conțiu, recunoscut de opinia publică drept un personaj pitoresc la Chișinău, după cum a scris și România Liberă, i-a cerut în 2008 azil politic fostului președinte Vladimir Voronin, pe care l-a adulat deschis mai cu seamă când acesta din urmă a fost la putere. Atunci, Conțiu susținea că a fost timp de opt ani ofițer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) al României. Ca reacție, potrivit sursei citate, biroul de presă al SIE a comunicat că nu dorește să comenteze afirmațiile lui Conțiu, susținând că personajul respectiv nu este credibil. Ulterior, după prăbușirea regimului Voronin, Conțiu ar fi trecut prin câteva „metamorfoze”: după ce l-a „spălat” o vreme pe fostul premier Vlad Filat, acum îl „servește” cu patimă pe „președintele tuturor” Igor Dodon.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.