Declarație: PL a pus capăt abuzurilor guvernării

De la înființare și până în prezent, Fondul Rutier era utilizat pentru a cumpăra voturi în campaniile electorale, scrie ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, în blogul său.

Iurie Chirinciuc

Iurie Chirinciuc. Foto: mtid.gov.md

Chirinciuc relevă că „anume Partidul Liberal a fost cel care a pus capăt abuzurilor guvernării în partajarea politică a Fondului Rutier”, odată cu modificările privind repartizarea Fondului Rutier pentru autoritățile publice locale, votate de Parlament vineri, 10 martie.

„Cu toate că mi-au înaintat moțiunea simplă de cenzură, deputații socialiști au fost printre cei care au susținut proiectul de lege la care s-a muncit din momentul în care am venit la cârma ministerului. (…) Stimați deputați socialiști,  frica dvs. de reforme vă trădează slăbiciunile pentru bani, pentru banii din BEM, banii de la CFM, de la Portul Fluvial Ungheni, de la transportatorii de pe rute regulate… Lista poate continua”, mai scrie Chirinciuc.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, mijloacele financiare din Fondul Rutier vor fi cheltuite pentru reparația și întreținerea drumurilor locale de interes raional. Astfel, chiar din acest an, către consiliile raionale vor fi repartizate 385,9 de milioane de lei, aproximativ 115 de mii de lei la o mie de locuitori. Ministrul Iurie Chirinciuc subliniază în blogul său că „prin această inițiativă legislativă se interzice Guvernului să decidă prioritățile pentru drumurile locale, cele comunale și străzile din sate, orașe și municipii”.



Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.