Omul de afaceri, Veaceslav Platon, supranumit „raiderul nr. 1 în CSI”, rămâne în continuare în izolator, după ce recursul avocaţilor acestuia a fost respins de Curtea de Apel Chişinău în cadrul şedinţei de judecată ce a avut loc luni, 13 martie.

Veaceslav Platon

Veaceslav Platon. Foto: radiochisinau.md

Potrivit avocatului lui Platon, Valeriu Pleșca, citat de trm.md, magistrații au examinat recursul avocaților în lipsa lui Veaceslav Platon, chiar dacă ședința trecută a fost amânată pentru ca inculpatul să poată fi prezent la ședință.

„Ședința trecută a fost amânată anume pentru ca Veaceslav Platon să poată participa la judecarea recursului apărării. Astăzi instanța de recurs a avut o cu totul altă poziție și a spus că procesul o să fie examinat în lipsa lui Veaceslav Platon, fără a motiva în vreun fel decizia luată. Astfel, judecarea recursului a avut loc în lipsa inculpatului”, a declarat Valeriu Pleșca.

Potrivit avocatului Valeriu Pleșca, nu sunt motive relevante și suficiente care ar justifica prelungirea în continuare a măsurii preventive, dat fiind faptul că pentru fiecare prelungire trebuie să fie aduse probe.

Totodată potrivit lui, administrația Penitenciarului nr. 13 din Chișinău, acolo unde Platon este plasat în arest preventiv în prezent, este limitat numărul de întrevederi și durata acestora pe care ar trebui să le aibă avocatul și inculpatul, contrar prevederilor legale.

„Instituția penitenciară, contrar prevederilor legale care garantează întrevederi libere fără a se limita numărul și durata întrevederilor dintre avocat și inculpat, în încalcă această regulă în cazul lui Platon. Este dificil să ajungem să avem o întrevedere cu clientul, acestea având loc conform unui grafic. Deseori am stat câte 4-5 ore la ușa penitenciarului doar pentru a putea avea o întrevedere cu Veaceslav Platon”, a mai spus avocatul lui Platon.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Anunțuri