La Cahul câinii vagabonzi vor fi împușcați. „Fiica mea se teme să iasă singură din casă”

Consiliul orăşenesc Cahul a permis, din 10 martie curent, împuşcarea câinilor maidanezi din localitate. Acţiunea va fi efectuată prin folosirea armelor de foc, ca urmare a unui contract al autorităţilor cu Asociaţia teritorială a Vânătorilor şi Pescarilor, scrie presa locală.

Vanator_pusca

Foto: moldpres.md

Decizia aleşilor locali de la Cahul a fost motivată de un caz de rezonanţă produs în oraş la 23 februarie curent. Atunci, o fetiţă de 10 ani a fost atacată de o haită de câini vagabonzi, fiind spitalizată cu mai multe plăgi.

Părinţii minorei, susţinuţi de mai mulţi localnici, au sesizat organele de drept şi instanţa de judecată, cerând ca problema animalelor hoinare să fie soluţionată cât mai curând şi eficient.

„Este un dezastru ce se întâmplă în microraionul Spirin și în genere în tot orașul. Nu putem să ne lăsăm copiii să meargă la joacă în curte, după cazul dat fiica mea se teme să iasă singură din casă. Câți copii trebuie să mai fie mușcați ca administrația publică să înceapă a lucra asupra acestei probleme?”, a declarat mama victimei, citată de portalul cahulean ziuadeazi.md.

Metoda prin împuşcare a fost propusă de consilierul Vasile Vanţevici, care şi-a întemeiat iniţiativa prin practici ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO). Alesul local s-a referit la un caz similar, soldat cu condamnarea statului român de către CEDO.

Decizia Consiliului orăşenesc Cahul, votată cu majoritate de voturi, a stârnit mai multe nemulţumiri din partea organizaţiilor locale de protecţie a animalelor, unor reprezentanţi ai societăţii civile şi cetăţeni locali. În acelaşi timp, documentul este susţinut de o mare parte de orăşeni care afirmă că „nu trebuie de aşteptat ca numărul victimelor să crească şi să aibă loc şi finaluri letale”. Aceştia au iniţiat şi semnarea unei petiţii publice în acest sens.

MoldpresCategorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.