„R. Moldova va avea în viitorul foarte apropiat o majoritate parlamentară calificată şi un guvern funcţional investit”, scria pe Facebook, în iulie 2015, Vlad Filat, ex-premier și fost lider al PLDM.

Vlad Filat

Vlad Filat. Foto: unimedia.info

„Termenul limită pentru ca guvernul să înceapă să muncească, având mandat politic, este sfârşit de luna iulie. Trebuie să avem în vedere şi negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, care trebuie să demareze imediat după investirea guvernului. Aceste negocieri sunt vitale pentru ţară, la fel cum este vital şi un program cu FMI. Sunt încrezător că vom reuşi!”, mai scria Filat.

După doar câteva luni de la aceste declarații optimiste, „proeuropeanul” Filat avea să fie arestat chiar în sala de ședințe a Parlamentului, fiind învinuit de corupere pasivă și trafic de influență. Ulterior, justiția moldovenească l-a condamnat definitiv pe fostul premier la nouă ani de pușcărie. Între timp, pas cu pas, ideile lui Filat din iulie 2015, afișate public pe Facebook, aveau să fie puse în practică de către alți politicieni.

Reclame