Oamenii legii din R. Moldova și Franța au documentat, în decurs de opt luni, un grup criminal organizat din care fac parte cetățeni moldoveni, specializați în furturi prin efracție din locuințe, în regiunea Alsacia, Franța.

Infractori_perchezitii

Foto: igp.gov.md

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției, au fost efectuate simultan două percheziții în Franța și 15 percheziții în R. Moldova. În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate peste 140 de utilaje și materiale diverse provenite din infracțiunile săvârșite în Franța, regiunea Bas-Rhin. De asemenea, patru persoane, cetățeni ai R. Moldova, au fost arestate.

Membrii grupului vindeau o parte din bunurile furate în regiunea Alsacia, iar cealaltă parte ajungea în R. Moldova, ulterior era vândută cu sprijinul complicilor.

Actualmente, 52 de furturi prin efracție au fost elucidate în departamentul Bas-Rhin. Alte fapte săvârșite sunt în curs de analiză și verificare, ca urmare a descoperirii bunurilor sustrase.

Liderul grupului criminal, cu antecedente penale, atât în Franța cât și în R. Moldova, este condamnat la opt ani de detenție în R. Moldova, fiind anunțat în căutare internațională.

Acțiunele s-au desfășurat grație cooperării între autoritățile din România, R. Moldova și Franța, care au avut un sprijin activ din partea Europol.

Reclame