Procurorii urmează să transmită Guvernului demersul de suspendare din funcție a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, reţinut miercuri pentru corupere pasivă.

Eduard Grama

Eduard Grama. Foto: radiochisinau.md

Serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), citat de Moldpres, a comunicat că procurorii au emis joi, 16 martie, ordonanță de punere sub învinuire a ministrului Eduard Grama.

Totodată, acesta a fost transferat în seara zilei de ieri la un spital pentru a primi îngrijiri medicale, după ce a acuzat probleme de sănătate în timpul audierilor. Un consiliu, format din mai mulţi medici, a decis astăzi ca ministrul să rămână sub supraveghere medicală într-o instituție specializată. Medicii urmează să transmită procurorilor toate actele medicale care stau la baza acestei solicitări.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost reținut ieri pentru 72 de ore de ofiţerii CNA, fiind bănuit de luare de mită pentru înstrăinarea ilegală a 9,2 ha de terenuri adiacente Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău (CNVVC).

Reținerea a avut loc în urma efectuării perchezițiilor la sediul ministerului, în biroul ministrului, iar apoi la domiciliul acestuia. Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar de corupție privind tentativa de înstrăinare ilegală a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni, care aparţineau CNVVC.

Anunțuri