Procurorii vor capul ministrului Grama

Procurorii urmează să transmită Guvernului demersul de suspendare din funcție a ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, reţinut miercuri pentru corupere pasivă.

Eduard Grama

Eduard Grama. Foto: radiochisinau.md

Serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), citat de Moldpres, a comunicat că procurorii au emis joi, 16 martie, ordonanță de punere sub învinuire a ministrului Eduard Grama.

Totodată, acesta a fost transferat în seara zilei de ieri la un spital pentru a primi îngrijiri medicale, după ce a acuzat probleme de sănătate în timpul audierilor. Un consiliu, format din mai mulţi medici, a decis astăzi ca ministrul să rămână sub supraveghere medicală într-o instituție specializată. Medicii urmează să transmită procurorilor toate actele medicale care stau la baza acestei solicitări.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, a fost reținut ieri pentru 72 de ore de ofiţerii CNA, fiind bănuit de luare de mită pentru înstrăinarea ilegală a 9,2 ha de terenuri adiacente Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău (CNVVC).

Reținerea a avut loc în urma efectuării perchezițiilor la sediul ministerului, în biroul ministrului, iar apoi la domiciliul acestuia. Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar de corupție privind tentativa de înstrăinare ilegală a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni, care aparţineau CNVVC.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

4 răspunsuri

 1. Nu contează ca le acum face parte din guvernul Filip, daca este vinovat sa fie tras la răspundere deoarece noi nu avem nevoie de justiție selectivă

  Apreciază

 2. Dacă a greșit să răspundă și chiar mă bucur că a fost tras la răsoundere și nimeni nu s-a opus aceste-i decizii luate de CNA, acum vedem că-i o instituție care nu este controlată și supusă politic!

  Apreciază

 3. Dacă a încălcat – să fie tras la răspundere! legea e una pentru toți și trebuie să fim egali în fața ei! indiferent de funcția ocupată și de partid din care face parte!

  Apreciază

 4. Nu numai ei îl vor, fiecare cetățean vrea ca orice funcționar care fură din banii lor să stea după gratii, asta e și normal, dar cel mai bine că anume așa și se face!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s