UE și SUA trebuie să mențină sancțiunile împotriva Rusiei până când se înregistrează progrese în implementarea acordurilor de la Minsk privind încetarea conflictului din Ucraina, a declarat ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, citat de Reuters.

Sigmar Gabriel

Sigmar Gabriel. Foto: kokorosot.info

„Este important ca Europa și SUA să prezinte un front unit” față de Rusia, a afirmat el, într-un interviu care urmează să apară sâmbătă în ziarul Passauer Neue Presse. „Până acum, Statele Unite au susținut această înțelegere comună și sper ca lucrurile să rămână la fel”, a adăugat șeful diplomației germane.

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit vineri, la Washington, cu președintele american Donald Trump, care a apreciat rolurile de lideri ale Germaniei și Franței în încercarea de a găsi o soluție pașnică pentru Ucraina.

Săptămâna aceasta, Kievul a întrerupt livrările de mărfuri din regiunile separatiste din estul Ucrainei, până când rebelii care doresc apropierea de Rusia vor renunța la controlul asupra firmelor ucrainene pe care le-au preluat.

Agerpres

Reclame