Capul MAIA a căzut. Dodon: „În Guvern există încă destul de mulți demnitari corupți”

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, reţinut pentru corupere, a fost demis din funcţie. Un decret în acest sens a semnat luni, 20 martie, preşedintele Igor Dodon.

Eduard Grama

Eduard Grama. Foto: moldpres.md

Șeful statului a scris pe Facebook că „în Guvern există încă destul de mulţi demnitari corupţi” şi el este gata să-i demită pe toţi.

„Aştept ca în timpul apropiat să se mai producă astfel de iniţiative. În Guvern există încă destul de mulţi demnitari corupţi. Voi semna demisia oricărui membru al Guvernului Filip. În funcţie trebuie să fie promovaţi oameni tehnocraţi, adevăraţi profesionişti, nu selectaţi pe criterii politice. Sunt gata să semnez în fiecare zi decrete de demisie a demnitarilor din această guvernare”, a subliniat Dodon, citat de Infotag.

Eduard Grama a fost reţinut pe 15 martie de procurorii anticorupţie. El este acuzat că a primit bani pentru înstrăinarea ilegală a 9,9 ha de teren ce aparţine Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, amplasat în suburbia Chişinăului, la Stăuceni. Se presupune că, după înstrăinare, agentul economic urma să schimbe destinaţia terenului, pentru a efectua construcţii locative.

După ce Grama a fost pus sub acuzare, el a scris cerere de concediere, iar premierul Pavel Filip s-a adresat șefului statului cu propunerea de a-l demite pe Grama. Vineri, instanţa de judecată a emis o hotărâre prin care Eduard Grama a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.