Cei 33 de magistraţi care au fost numiţi în funcţie de către preşedintele Igor Dodon vor depune jurământul în faţa membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Evenimentul se va desfăşura în cadrul şedinţei de marţi, 21 martie, notează bizlaw.md.

Magistrati

Foto: presedinte.md

În cadrul aceleiași ședințe, membrii CSM vor decide sediile unde vor fi repartizați magistrații.

La fel, vor fi examinate candidaturile pentru mai multe funcții de judecător la instanțele de fond din țară.

De asemenea, va fi anunțat concurs pentru suplinirea funcției vacante de președinte la Judecătoriile Anenii Noi, Căușeni și Comrat, și vicepreședinte la Curtea de Apel Bălți, Judecătoriile Cahul, Cimișlia, Criuleni și Orhei.

Tot marți, urmează să fie numiți doi membri în componența Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor, din rândul reprezentanților societății civile și un membru în componența Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor, la fel, din rândul reprezentanților societății civile, mai notează sursa citată.

Amintim că miercuri, 15 martie, șeful statului a semnat mai multe decrete privind numirea în funcția de judecător în privința a 33 de magistrați începători, absolvenți ai Institutului Național al Justiției și tineri juriști practicieni.

Reclame