După trei luni de la depunerea jurământului în calitate de președinte al R. Moldova, Igor Dodon afirmă că principalul lucru pe care l-a reușit este că „cetățenii R. Moldova au recăpătat încrederea în instituția prezidențială, pierdută după 2009”.

igor-dodon

Igor Dodon. Foto: qmagazine.ro

Pe o rețea de socializare, Dodon scrie că în cele trei luni de când îndeplinește funcția de șef de stat, Președinția a reușit să facă „mai multe lucruri”.

„Am propus Parlamentului, societății noastre, numeroase inițiative legislative care, după părerea mea, urmau să fie adoptate în regim de urgență. Inițiative așteptate de marea majoritate a populației, inclusiv anularea legii miliardului și modificarea Constituției pentru a declanșa alegeri anticipate”, scrie Dodon pe Facebook.

Potrivit șefului statului, toate aceste inițiative „au fost blocate sau ignorate de majoritatea parlamentară, controlată de Partidul Democrat”.

„În aceste condiții, după părerea mea, există practic o singură soluție – să ne adresăm direct după suport poporului R. Moldova. Acest lucru îl vom face curând”, a anunțat Dodon.

Șeful statului a promis că va reveni cu detalii săptămâna viitoare, în cadrul unei conferințe de presă de totalizare a primelor 100 de zile de activitate.

Reclame