Strategia naţională de ordine și securitate publică 2017-2020, aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia naţională de ordine și securitate publică pentru anii 2017-2020 orientată spre creşterea protecţiei persoanei, a siguranţei societăţii şi a statului.

Guvernul RM

Foto: ziuanews.ro

Documentul are ca scop sporirea calității serviciilor de asigurare a ordinii publice și securității cetățenilor, inclusiv prin implicarea societății civile în combaterea fenomenului infracțional. Totodată, prin aplicarea Strategiei se urmărește dezvoltarea sistemului de formare profesională a angajaților organelor de forță și instituirea unui sistem modern de ordine și securitate publică, capabil să sporească încrederea populației și să consolideze protecția societății.

De asemenea, în Strategia aprobată sunt identificate amenințările de ordin intern și extern la adresa ordinii şi securităţii publice și sunt prevăzute soluțiile necesare pentru dezvoltarea capacităţilor de prevenire a infracţiunilor și asigurarea interoperabilității organelor de drept.

În acest sens, se propun spre realizare o serie de acţiuni, printre care: optimizarea serviciilor publice și eliminarea birocrației, îmbunătățirea procesului de documentare a accidentelor rutiere prin utilizarea tehnologiilor informaționale, precum și dezvoltarea capacităților de combatere a crimelor informatice.

Costurile pentru implementarea Planului de acțiuni al Strategiei vor fi acoperite din bugetul de stat şi din fonduri oferite de partenerii de dezvoltare.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. In conditiile in care Dodon o tine una si buna cu federalizarea tarii si mai alte prostii este si normal ca organele competente sa stringa cemntura si daca este posibil sa bage pe acest mancurt la duba.

    Apreciază

  2. Ordinea publica trebuie sa fie un interes de baza o oricarei guvernari. Indiferent ca e de stinga sau de dreapta.

    Apreciază

  3. Bine că n-au venit încă sirienii lui Maia, căci atunci într-adevăr am avea nevoie acută de ordine publică.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s