Pe 31 martie vor fi date publicităţii datele Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, desfăşurat în 2014, a anunţat directorul general al Biroului Naţional de Statistică (BNS) , Vitalie Valcov.

Recensamant 2014

Foto: libertv.md

„Obiectivul Recensământului a fost obţinerea de informaţii ample și calitative pentru mediul academic şi mediul de afaceri, în scopul atragerii investițiilor în republică. În plus, Recensământul va oferi o sursă pentru reînnoirea bazei de eșantionare pentru cercetările statistice”, a spus Vitalie Valcov, citat de Radio Moldova.

Potrivit lui Valcov, în anul 2016 a fost reluată activitatea de prelucrare a datelor Recensământului, iar până în luna octombrie au fost procesate 4,2 milioane de chestionare.

Odată cu publicarea datelor Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din 2014 încep pregătirle pentru următorul Recensământ programat pentru anul 2021, unde vor fi aplicate tehnologii digitale perfomante, ce va reduce simţitor cheltuielele pentru desfăşurarea lui.

Recensământul general al Populaţiei şi Locuinţelor s-a desfăşurat în perioada 12-25 mai 2014, în acest sens fiind alocate în total 86 milioane de lei.

Reclame