Grecii își scot din nou banii din bănci

Grecii își scot banii din conturi de teamă că ţara e iarăși aproape să intre în incapacitate de plată. De la începutul anului au fost retrase din bănci 3,6 miliarde de euro.

Euro_Grecia

Foto: money.ro

Este un episod ce aminteşte de cozile la bancomate din 2015, iar deja-vu-ul e puternic mai ales în rândurile bancherilor centrali. Banca Greciei a decis să crească plafonul lichidităţilor de urgenţă puse la dispoziţia băncilor comerciale cu 400 de milioane de euro tocmai pentru a contrabalansa ieşirile din depozite.

Nu se poate vorbi momentan de o criză de lichidităţi, dar se observă clar că oamenii îşi fac din nou griji pentru economiile lor, asta după ce anul trecut depozitele bancare creşteau şi revenea încrederea.

Se merge în sens invers fiindcă tot aşa merge şi politica. Negocierile dintre Guvernul de la Atena şi creditori au intrat într-un nou blocaj pe marginea reformelor pe care Grecia trebuie să le facă.

Un sondaj citat de publicaţia greacă Kathimerini arată că şapte companii din zece au probleme tot mai mari de lichiditate, iar patru din zece spun că e foarte posibil să-și închidă afacerea în maximum un an.

Digi24.roCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.