Ce caută miniștrii Jizdan și Cebotari în Abu Dhabi

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, participă la primul forum al Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie (INTERPOL) „Unitate pentru securitate”, care se desfășoară în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, în perioada 28-30 martie.

Jizdan_Cebotari

Foto: mai.gov.md

Evenimentul este organizat  în parteneriat cu Guvernul Emiratelor Arabe Unite. Din delegația oficială a R. Moldova mai face parte și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

Forumul întrunește miniștri din mai multe țări, oficiali guvernamentali, înalți funcționari de poliție, precum și reprezentanți ai sectorului privat, oferindu-le posibilitatea participanților să abordeze în mod colectiv problemele comune ce țin de securitate la nivel mondial și identificarea soluțiilor pentru combaterea viitoarelor amenințări la securitatea și siguranța mondială.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, forumul este o platformă unică pentru miniştri, oficiali ai instituțiilor de aplicare a legii şi cele din sectorul privat să identifice responsabilitățile lor în combaterea viitoarelor ameninţări la adresa securităţii, în cadrul evenimentului fiind examinate șapte proiecte INTERPOL privind combaterea terorismului, a criminalității cibernetice, traficul de droguri etc.

Pe parcursul vizitei sale în Abu Dhabi, ministrul Jizdan va avea întrevederi atât cu Secretarul General al OIPC INTERPOL, Jürgen Stock, cât și cu alți oficiali și omologi din alte state.

Forumul „Unitate pentru securitate” este organizat sub patronajul președintelui Emiratelor Arabe Unite, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, și are menirea de a promova și consolida cooperarea și parteneriatul cu toate țările, instituțiile și organismele internaționale, în scopul asigurării securității la nivel global.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

  1. Un schimb de experiență la așa nivel niciodată nu strică

    Apreciază

  2. Sa speram ca in urma acestor intrevederi Jizdan sa preia experienta altor tari in lupta cu combaterea terorismului, a criminalității cibernetice, traficul de droguri.

    Apreciază

  3. Un lucru este la sigur. Moldova nu trebuie sa inventeze roata carutii ci sa preia practicile de peste hotarele tarii. Sper ca aceste intrevederi sa nu ramin doar la nivel de presa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.