Vama a adus la buget circa 430 mln lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 20-26 martie, circa 430 de milioane lei, fiind perfectate în total 9.126 de declarații vamale.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

În perioada de referință, au fost relevate 49 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate opt cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 16.562 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 77.219 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14.376 și respectiv 13.064 de traversări.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

6 răspunsuri

 1. Când Vama a fost controlată de PLDM (mai degrabă de Filat) nu mai auzeai să aducă atâtea milioane de lei într-o săptămâna. Vama mai degrabă era folosită de Filea ca o bâtă politică pentru a-și dezvolta propriile scheme de contrabandă.

  Apreciază

 2. Deja asta nu mai este o noutate. De vreun an de zile Vama a inceput sa lucreze cum trebuie si aceste venituri au devenit stabile.

  Apreciază

 3. Acum e clar de ce oficialii europeni si ambasadorul UE in Moldova a laudat anume aceasta insitutie unde reforma vamala intr-adevar a atins un nivel bun

  Apreciază

 4. Aduc miliarde la bugetul statului dacă a fost pus pbine pe epicoare de Vrabie de sa-r face asta pe la toate instituțiile statului atunci ar fi alte rezultate!

  Apreciază

 5. Inainte tot erau destul de multi bani la vama, insa nu toti erau legali, o buna parte mergeau direct in buzunarul lui Filat si PLDM-lui. Acum insa doar s-au inceput a declara toti banii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s