Relațiile dintre Republica Moldova şi România trebuie să se bazeze pe pragmatism, pe respect reciproc şi pe prietenie. Declarația aparține președintelui Igor Dodon, care a spus la o întrevedere cu presa că nu a solicitat până acum o întrevedere cu liderul de la București, dar ar fi bine să existe o asemenea întâlnire.

igor-dodon

Igor Dodon. Foto: Alex Micsik / agerpres.ro

„Nu voi permite implicarea celor de la București în treburile interne ale R. Moldova”, a declarat Igor Dodon, citat de IPN.

Șeful statului a subliniat că nu va accepta să i se dea lecții, cum s-a întâmplat anterior în raport cu predecesorul său.

„Niciun fel de fraţi mai mari sau mai mici, noi suntem prieteni. Vă stimăm statalitatea, păstraţi-o şi pe a noastră. Unirea nu va fi. Cetățenii acestui stat nu vor permite. Lucrul acesta vi-l promit. Cât suntem noi în viaţă, niciun fel de unire. Stimez vecinii noştri, prietenii noştri români, dar atunci când este vorba de statalitate, când este vorba de Republica Moldova: fraţi fraţi, dar fiecare la dânsul acasă”, a mai spus Igor Dodon.

Reclame