Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, „extrem de convenabil” lui Plahotniuc

„PLDM a fost şi este deja un partid sezonier, de unică folosinţă. Formaţiunea s-a născut odată cu Vlad Filat şi a intrat în agonie pre-letală din clipa întemniţării lui violente”, scrie Kurt Soloviov într-un editorial publicat în „Moldova Suverană”.

Viorel Cibotaru

Viorel Cibotaru. Foto: pldm.md

În acest context, „alegerea lui Cibotaru a fost o surpriză, deoarece nimic nu-l recomanda pentru o astfel de funcţie, iar asta pentru că el era perceput ca un vânător vechi de funcţii în Stat, nu cu şezutul în fruntea unui partid. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât în PLDM erau şi sunt oameni de ispravă care ar fi putut trezi din leşin oarecum acest partid. Care au alergat prin sate, nu au primit bani grei pentru formularea de sfaturi strategice preluate din cărţile de politologie”.

„Surpriza alegerii lui ca preşedinte al PLDM, funcţie la care râvneau Valeriu Streleţ, Liliana Palihovici, Tudor Deliu şi Vadim Pistrinciuc, dar care şi-au retras candidaturile destul de bizar, nu mai pare o surpriză, deoarece există bănuiala întemeiată că a fost desemnat, impus cu oarece calcul de către patronii politici ai Moldovei din Europa cu două viteze”, scrie Soloviov despre liderul liberal-democrat, Viorel Cibotaru, a cărui aflare în fruntea PLDM ar fi o „preşedinţie amorfă”, „vizibil de invizibilă”.

„Desemnarea lui Cibotaru în fruntea PLDM nu poate fi convenabilă deputaţilor activi ai acestei formaţiuni, chiar dacă nu au voie să o spună, dar este destul de acceptabilă pentru o serie întreagă de terţi. (…) Cei sau cel care a decis că Cibotaru trebuie să moştenească ştampila PLDM au ştiut ce fac. Cibotaru, ca preşedinte al unui partid zis de Dreapta sau Centru-dreapta, este extrem de convenabil lui Plahotniuc, pe ruşi nu-i deranjează deloc declaraţiile lui formale (le datorează, totuşi, formarea sa profesională), dar are şi o oarecare faţă prooccidentală…”, mai scrie Kurt Soloviov în „Moldova Suverană”.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. sa fi fost asa, Cibotaru acuma cu ambele maini sustinea votul uninominal, precum o facea in 2013 lingandu-l pe Filat…

    Apreciază

  2. Păi și normal că a pus un lider de formă ,a cum toto clanul Lucinschi, Fialto-Țopist se axează pe Maia Sandu, Năstase, Usatîi, de asta și Dodon vrea să facă referendum!

    Apreciază

  3. Hai sa nu mai vorbim de PLDM, toti cei din PLDM se muta la PAS.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.