Filip-Stoltenberg: Neutralitatea R. Moldova nu înseamnă izolarea ei internațională

Neutralitatea R. Moldova nu înseamnă izolarea ei internațională. Acesta a fost mesajul întâlnirii pe care premierul Pavel Filip a avut-o joi, 30 martie, la Bruxelles, cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Pavel Filip_Jens Stoltenberg

Pavel Filip și Jens Stoltenberg. Foto: gov.md

„Putem și trebuie să colaborăm cu NATO pe mai multe proiecte, iar această cooperare este doar în beneficiul R. Moldova. Mă refer la proiecte precum asigurarea securității cibernetice și distrugerea loturilor de pesticide aflate pe teritoriul țării noastre, dar și la cele cuprinse în Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului R. Moldova – NATO pentru perioada 2017-2019, care va fi definitivat în curând”, afirmă premierul Pavel Filip într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Mă bucur că am găsit aceiași corectitudine și atitudine din partea Secretarului General al NATO, care a asigurat, încă o dată, că această organizație ne va sprijini în promovarea reformelor, respectând integritatea teritorială, suveranitatea și neutralitatea R. Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

Premierul susține că a reconfirmat faptul că R. Moldova doreşte să participe la asigurarea securității în plan regional și la operațiunea de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo.

La rândul său, Jens Stoltenberg s-a referit și la Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, care urmează să fie deschis în vara anului curent. Oficialul a accentuat că acest oficiu va fi o misiune diplomatică care va avea doar angajați civili, așa cum există și în alte țări, inclusiv în Rusia şi în ţări neutre precum Austria, Elveţia și Finlanda.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Sper socialiștii să nu mai facă spumă la gură cu eventuala deschidere a unui birou NATO. Asemenea birouri există și la Moscova, deci, nu există pentru ce să ne temem de o posibilă invadare a trupelor militare NATO. Doar Moscova nu a fost ocupată de americani, nu?

    Apreciază

  2. Eu sunt de parerea ca Moldova trebuie sa aiba relatii bune cu toata lumea, dar mai cu seama cu astfel de puteri ca NATO. Vedem ca multumita acestei colaborari si Armata Nationala preia putina experienta si se modernizeaza.

    Apreciază

  3. Prea mult timp am fost in izolare! A venit timpul sa stabilim relatii cu tari si organizatii puternice, pentru ca avem clar de cistigat din asta!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.