Peste un milion de țigări de contrabandă, reținute de vameși la Giurgiulești

Un cetățean al Ucrainei a fost reținut pe un termen de 72 de ore, după ce vameșii au depistat în autovehiculul condus de către acesta peste un milion de țigarete de contrabandă în proporții deosebit de mari.

Tigari_contrabanda

Foto: customs.gov.md

Tentativa de contrabandă a fost stopată de vameși la ieșirea din țară prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați în rezultatul verificării informațiilor parvenite în mod operativ de la colegii din punctul de trecere Giurgiulești-Reni, situat pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean, cărora le-au apărut suspiciuni referitor la conținutul tuburilor de grafit din remorca tractată. Potrivit datelor indicate în actele de însoțire, suspectul transporta consumabile pentru sudare (electrozi) din Ucraina în Bulgaria, iar R. Moldova era utilizată ca țară de tranzit.

În consecință, vameșii au solicitat asistența patrupedului de serviciu care a semnalat prezența unor obiecte suspecte. Conform procedurii privind consecutivitatea măsurilor de control, unitatea a fost supusă verificărilor suplimentare prin utilizarea echipamentului de scanare, fiind astfel relevate divergențe de densitate a conținuturilor tuburilor din grafit utilizate pentru transportarea electrozilor. În continuare, în cadrul controlului fizic, vameșii au descoperit 1 071 960 de țigarete mărcile „Marlboro” și „Bond”, cu timbre de acciz ale Ucrainei.

Potrivit estimărilor, în spațiul comunitar valoarea produselor de tutungerie reținute se cifrează la peste 200 mii euro.

Cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Vămii în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiunea de contrabandă. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal conform pentru contrabandă, care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de la 3 la 10 ani.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.