R. Moldova a semnat un acord cu Uniunea Europeană privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate. Pe document și-au pus semnătura premierul Pavel Filip și înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreședinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, la Bruxelles, transmite IPN.

Pavel Filip_Federica Mogherini

Pavel Filip și Federica Mogherini. Foto: gov.md

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că Pavel Filip și Federica Mogherini au trecut în revistă evoluţiile din R. Moldova, inclusiv principalele realizări obţinute în implementarea Agendei de Asociere 2014-2016. Oficialii au făcut un schimb de păreri și privind cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic.

Premierul Filip a accentuat determinarea fermă a Guvernului de la Chișinău pentru implementarea reformelor agreate cu Fondul Monetar Internațional și cu Uniunea Europeană, menţionând ca prioritate reforma administraţiei publice și a sistemului de pensii.

„Vom ţine cont de recomandările venite din partea UE, atât cele constatate în recentul raport, cât şi cele identificate în procesul de negociere a Agendei de Asociere”, a spus premierul.

Pavel Filip efectuează în perioada 29 martie – 1 aprilie o vizită de lucru în Regatul Belgiei şi în Marele Ducat de Luxemburg. Pe 31 martie, la Bruxelles, premierul a participat la reuniunea Consiliului de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană.

Reclame