R. Moldova a semnat un nou acord cu Uniunea Europeană

R. Moldova a semnat un acord cu Uniunea Europeană privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate. Pe document și-au pus semnătura premierul Pavel Filip și înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreședinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, la Bruxelles, transmite IPN.

Pavel Filip_Federica Mogherini

Pavel Filip și Federica Mogherini. Foto: gov.md

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că Pavel Filip și Federica Mogherini au trecut în revistă evoluţiile din R. Moldova, inclusiv principalele realizări obţinute în implementarea Agendei de Asociere 2014-2016. Oficialii au făcut un schimb de păreri și privind cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic.

Premierul Filip a accentuat determinarea fermă a Guvernului de la Chișinău pentru implementarea reformelor agreate cu Fondul Monetar Internațional și cu Uniunea Europeană, menţionând ca prioritate reforma administraţiei publice și a sistemului de pensii.

„Vom ţine cont de recomandările venite din partea UE, atât cele constatate în recentul raport, cât şi cele identificate în procesul de negociere a Agendei de Asociere”, a spus premierul.

Pavel Filip efectuează în perioada 29 martie – 1 aprilie o vizită de lucru în Regatul Belgiei şi în Marele Ducat de Luxemburg. Pe 31 martie, la Bruxelles, premierul a participat la reuniunea Consiliului de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Daca Dodon va fi sprijinit de Maia si Nastase asa cum a fost sustinut in campania electorala, nustiu cit se vor mai mentine relatiile cu UE.

    Apreciază

  2. Asa se face politica dar nu si prin inchinaciuni pe la Moscova. Pafel Filip aduce din UE investitii si noi parteneri de afaceri iar Dodon comenzi cum mai mine de maniopulat cu tara asta si asa slaba. Simte cineva diferenta ?

    Apreciază

  3. Important ca sa nu se mai repete cazuri de spionaj infomational, cum a fost cu deputatul Iurie Bolboceanu, ce a vandut secretele Moldovei, rusilor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s