Economia şi domeniul social trebuie să meargă împreună. Succesul economic şi echitatea socială se potrivesc foarte bine, de aceea, Austria implementează în R. Moldova atât proiecte sociale, cât şi economice. Declaraţia aparţine ambasadoarei Austriei la Chişinău, Christine Freilinger.

Moldova-Austria

Foto: mfa.gov.md

Ambasadoarea a apreciat colaborarea dintre cele două ţări drept foarte bună.

„În februarie a fost inaugurată oficial Ambasada Austriei la Chişinău. Eu sunt prima ambasadoare a Austriei cu reşedinţa la Chişinău. Încerc după toate posibilităţile să întreprind totul, ca ambele ţări, care au multe lucruri în comun, să poată avea o colaborare mai strânsă pe viitor”, a menţionat Christine Freilinger, citată de Radio Moldova.

Potrivit datelor statistice, Austria este în top zece la capitolul parteneri comerciali ai Republici Moldova. În Republica Moldova îşi desfăşoară activitatea aproape o sută de întreprinderi cu capital austriac.

„În general, există interes din partea Austriei pentru Moldova. Mulţi investitori doresc să facă ceva, dar nu sunt încă hotărâţi. În această săptămână a avut loc o nouă reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE, deci au fost întreprinși paşi spre reforme, dar mai este mult de făcut. Ne interesează statul de drept, transparenţa, instruirea. Firmele doresc specialişti, vor ca tinerii să fie instruiţi în anumite profesii. Ne interesează, de asemenea, şi dreptul muncii, domeniul social. Suntem disponibili să discutăm cu Moldova şi considerăm că economia şi domeniul social trebuie să meargă împreună”, a mai spus ambasadoarea.

Austria şi R. Moldova au stabilit relaţii diplomatice pe 25 martie 1992.

Reclame