Proiectul național al lui Ghimpu câștigă tot mai mult teren

Un monument în memoria locuitorilor comunei Petrești, Ungheni, deportați în Siberia de regimul comunist, a fost inaugurat duminică, 2 aprilie. La eveniment au participat mai mulți reprezentanți de vază ai PL, în frunte cu liderul liberal Mihai Ghimpu, și rude ale celor deportați.

PL_Petresti (1)

Foto: pl.md

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a mulțumit tuturor pentru contribuția adusă la edificarea acestui monument și a subliniat dârzenia și curajul de care au dat dovadă locuitorii din localitatea Petrești, Județul Ungheni, și din întreaga Basarabie.

„Este un mare păcat să treci pe lângă durerea părinților, buneilor, fraților și consătenilor tăi după tragedia care a avut loc pe acest mult pătimit pământ. Pe acest monument au fost încrustate numele acelor locuitori din comuna Petrești care au fost deportați în Siberia de regimul comunist de ocupație, circa 100 de familii. Dar din această localitate au murit foarte mulți în timpul foametei organizate de bolșevici și foarte mulți care au rămas acasă au suferit pentru că s-au opus regimului apărând credința ortodoxă, limba română și istoria neamului românesc. Vă mulțumesc tuturor celor prezenți la acest eveniment de comemorare, rudelor și familiilor celor deportați. Mulțumesc Consiliului local Petrești și Primarului, pentru decizia aprobată de a instala acest monument în comuna Petrești. Vreau să mulțumesc și domnului Iurie Chirinciuc și organizației PL Ungheni pentru tot suportul acordat la edificarea acestui monument, pe lângă care cei care vor trece se vor opri, vor aduce o floare și vor pomeni numele celor care au luptat pentru Libertatea și Unitatea neamului românesc”, a spus Mihai Ghimpu.

PL_Petresti (2)

Foto: pl.md

La rândul său, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a menționat că dezvelirea la Petrești, Ungheni, a acestui monument face parte din proiectul național „Un Monument în fiecare sat”, lansat de Mihai Ghimpu în 2010, pe când era președinte interimar al R. Moldova.

„În raionul Ungheni, până în prezent au fost instalate șapte astfel de monumente, iar în întreaga republică numărul acesta a depășit 250. Mulțumesc lui Mihai Ghimpu și echipei Partidului Liberal pentru susținere”, a menționat Iurie Chirinciuc.

Monumentul a fost sfințit de un sobor de preoți din localitățile din raionul Ungheni în frunte cu preotul paroh din comuna Petrești.

PL_Petresti (3)

Foto: pl.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.