Vama a adus la buget miliarde de lei, în primele trei luni

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în luna martie curent, 1 mlrd 970 mln lei, fiind astfel înregistrată o majorare cu 432,5 mln lei sau cu 28% mai mult față de luna corespondentă a anului 2016.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Într-un comunicat de presă, Serviciul Vamal menționează că pentru primele trei luni ale acestui an sunt atestate majorări semnificative ale încasărilor generate de către Serviciul Vamal, fiind colectate în total 4 mlrd 591 mln lei, ceea ce reprezintă o creștere de 1 mlrd 70 mln lei sau cu 30% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Totodată, numai în perioada 27 martie – 2 aprilie, Serviciul Vamal a adus la buget 393,5 mln lei, fiind perfectate per total 9.334 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute au fost relevate 49 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 22 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 291.299 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 78.255 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 14.344 și respectiv 12.829 de traversări.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.