Declarație: Parlamentul trebuie să ia atitudine față de acțiunile lui Dodon

Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Eurasiatică şi Republica Moldova, semnat astăzi de Igor Dodon, nu are nicio valoare juridică, dar acesta forțează nota pentru că a făcut promisiuni unor sponsori politici și pentru că nu este  eficient în alte domenii, susține fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Vlad Turcanu

Vlad Țurcanu. Foto: radiochisinau.md

„Nu are nicio bază juridică. Iar faptul că forțează nota, în ciuda acestei evidențe, poate însemna mai multe lucruri. De exemplu, că probabil a făcut promisiuni unor sponsori politici ai săi că ar putea duce R. Moldova acolo unde n-avem ce căuta, și trebuie să încerce să facă ceva, se arate vocal măcar. De asemenea, insistența sa poate însemna că a văzut, în aceste puține luni în care se află la președinție, că în R.Moldova  tezele sale antimoldovenești, antimoldovenești pentru că Igor Dodon este antimoldovean deși se declară moldovenist, statalist – asemenea teze sunt respinse cu tărie și chiar cu furie în multe zone și el încearcă să forțeze nota pentru a arăta că poate. De asemenea, eu cred că el nu-și vede bine viitorul, constată că nu-i sunt de ajuns procentele pe care i le dau sondajele și de aceea încearcă să adune prin modul său gălăgios mai mulți adepți. Dar este ineficient, doar a reușit să irite o bună parte a populației și să nu ne ofere nimic în schimb”, a declarat Vlad Țurcanu.

Totodată, Vlad Țurcanu consideră că Parlamentul și actuala putere trebuie să ia atitudine față de acțiunile și declarațiile anticonstituționale ale lui Dodon.

„Este lăsat, da, în primul rând de către Parlament să atenteze la stabilitatea puțină pe care o avem, din punct de vedre al raportului între etnii de exemplu. Parlamentul nu l-a taxat în nici un fel când a făcut declarații destul de grave, deși era obligat să-i amintească prevederile constituționale și cele conținute în Declarația de Independență. Dar și actuala putere politică îl menajează pe Dodon. Deocamdată se pare că nu a intervenit momentul ca Dodon să fie taxat, pus la punct. Să nu fie prea târziu! Unii s-au bucurat c-a ajuns Dodon la președinție și nu Maia Sandu, dar s-ar putea ca acel calcul al lor de când a fost creat și umflat Igor Dodon să nu fi fost chiar atât de judicios. El poate face rău nu numai R. Moldova, dar și anumitor felii din societate care acum se simt confortabil alături de Dodon”, a spus Vlad Țurcanu.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Dodon ce face este propaganda, el nu face legi. Trebuie sa intelegem asta!

    Apreciază

  2. Dodon cu declarațiile acestea ale lui de a distruge cursul european al RM, alungă și investitoriii străini!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.