Jumătate din partide nu au prezentat rapoartele financiare pentru 2016

23 din cele 45 de partide politice înregistrate la Ministerul Justiției au prezentat rapoartele financiare pentru anul 2016. O parte dintre rapoarte au fost publicate pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN.

Bani_MDL

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Conform rapoartelor disponibile pe pagina oficială a CEC, cel mai mare buget anul trecut l-a avut PDM, peste 53,8 milioane, dintre care mai mult de 7,4 milioane sunt bani alocați din Bugetul de Stat.

Formațiunea care a beneficiat de cea mai mare finanțare din partea bugetului de stat, peste 8,5 milioane, a fost PLDM. Bugetul total al formațiunii a depășit 9,2 milioane de lei.

Încheie topul partidelor cu cel mai mare buget pentru 2016 PCRM, care a beneficiat de 6.8 milioane lei, dintre care mai mult de 5,7 milioane de lei au fost bani alocați din Bugetul de Stat.

La polul opus se află partidele, veniturile cărora, dar și cheltuielile pe parcursul anului 2016 au fost egale cu zero: Partidului Regiunilor din Moldova, Partidul Politic Mișcarea Europeană și Partidul Politic Ruso-Slavean din Moldova.

Partidele care nu au prezentat rapoartele privind gestiunea lor financiară sau au prezentat date incomplete în raport vor fi sancționate cu amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.