Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola. În cadrul întrevederii, cei doi au discutat mai multe subiecte legate de situația politică, socială şi economică actuală din R. Moldova.

Pirkka Tapiola_Igor Dodon

Pirkka Tapiola și Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Potrivit șefului statului, discuțiile s-au axat în special pe semnarea Memorandumului de colaborare R. Moldova – Uniunea Euroasiatică și eventuala obținere de către Moldova a statutului de stat-observator în UEEA. Potrivit lui Dodon, acest subiect urmează a fi examinat pe data de 14 aprilie la Bișkek, în cadrul Consiliului Economic Euroasiatic Suprem.

„Am reiterat poziția fermă a Președintelui că Moldova trebuie să aibă relații bune atât cu partenerii noștri din Vest, cât și cu cei din Est. În primul rând noi vom proteja și promova interesul cetățenilor noștri, a producătorilor autohtoni”, a scris Dodon pe Facebook.

Dodon a mai scris că Pirkka Tapiola a menționat că Uniunea Europeană nu condiționeaza și nu se poate expune împotrivă în ceea ce privește semnarea de către R. Moldova a unor acorduri, inclusiv a celor de liber schimb cu alte state sau uniuni, care nu contravin Acordului de Asociere cu UE.

„Am pledat pentru continuarea dialogului și extinderea relațiilor de colaborare bilaterală în interes comun”, susține Dodon.

Reclame