VIDEO. SUA au atacat cu rachete o bază militară din Siria

Cel puţin patru soldaţi sirieni şi-au pierdut viaţa în urma atacului, unitatea militară fiind distrusă în totalitate, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, scrie Mediafax.

Rachete_SUA-Siria

Foto: Ford Williams / ap.org

Departamentul american al Apărării a lansat atacul asupra avioanelor militare siriene care ar fi fost implicate în atacul chimic, însă Rusia şi Siria semnalaseră că armata siriană nu a lansat niciun atac neconvenţional, acuzând că insurgenţii susţinuţi de Occident folosesc arme chimice.

„Operaţiunea militară este în interesul vital al Statelor Unite. Ţinţa vizată are legătură directă cu atacul chimic oribil”, a declarat preşedintele SUA, Donald Trump.

Statele Unite ale Americii au lansat, în noaptea de 7 aprilie, rachete de croazieră împotriva unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar al-Assad, transmite Agerpres.

Unul dintre oficialii americani a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ținte din baza „Shayrat”.

Precizăm că 72 de oameni au murit marți, 4 aprilie, în urma unui atac aerian cu arme chimice al regimului sirian. Tragedia s-a produs într-un oraș controlat de rebeli din nord-vestul Siriei, iar printre morți se numără în jur de 20 de copii. Se presupune că oamenii s-au intoxicat cu gaz sarin.

Federația Rusă susține că aviaţia siriană a bombardat un depozit de arme chimice al teroriştilor, acțiune care ar fi culminat cu incidentul tragic.

atac rachete

Foto: U.S. Navy

Reclame


Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.