R. Moldova solicită majorarea cotelor de export în ţările UE

Aspectele implementării de către R. Moldova a Acordului Zonei de Liber Schimb şi Comerţ Aprofundat (DCFTA) au fost discutate de către vicepremierul Octavian Calmâc, ministru al Economiei, la întrevederea cu Petros Sourmelis, şef de unitate din cadrul Directoratului general pentru Comerţ al Comisiei Europene.

Export_UE

Foto: ipn.md

În cadrul dialogului, Octavian Calmâc a mulțumit oficialilor europeni pentru susținerea acordată R. Moldova în procesul de ajustare a legislației naționale la bunele practici europene, accentuând importanța lor pentru economia națională și parcursul european al țării, se menţionează într-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de trm.md.

Referindu-se la aspectele realizării prevederilor DCFTA, ministrul Economiei a informat că R. Moldova vine cu solicitarea către partenerii europeni privind oportunitatea inițierii negocierilor de majorare a cotelor de export pe piața Uniunii Europene a prunelor și strugurilor.

De asemenea, Octavian Calmâc a propus efectuarea de către ambele părți a procedurilor privind recunoașterea mutuală ale operatorilor economici autorizați, în scopul de a facilita procedura de control vamal.

La rândul său, Petros Sourmelis și-a manifestat deschiderea față de propunerile înaintate de partea moldovenească, menționând că UE este gata să discute subiectele abordate pe platforma Comitetului de Asociere în Configurația Comerț.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.