În ajun de Paști, inspectorii ANSA intensifică controalele

Inspectorii Agenției Naţionale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) intensifică controalele de Paști. Pe perioada sărbătorilor, inclusiv în zilele de odihnă, în toate direcțiile regionale ANSA vor face de gardă inspectori, gata să intervină în cazul în care vor fi făcute reclamații legate de calitatea produselor procurate, transmite IPN.

Oua_Pasti

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Directorul general adjunct al ANSA, Ion Toma, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că unui control mai strict vor fi supuse unitățile de procesare şi abatoarele, dar şi piețele.

Acesta a îndemnat consumatorii să fie atenți la produsele procurate. Pe carcasa de carne, dacă este vorba de miel, trebuie să existe ștampila ce confirmă controlul sanitar-veterinar. Pe ouă trebuie să fie marcată data ouatului. Vopseaua pentru ouă se va cumpăra doar din locuri autorizate, pentru că un produs contrafăcut poate fi toxic, mai ales pentru copii.

Ion Toma a atenționat asupra pericolului procurării alimentelor din stradă, care nu sunt supuse niciunui control şi sunt de proveniență dubioasă. La fel, nu sunt respectate condițiile de igienă și nici regimul de păstrare și comercializare a acestora, iar persoanele care lucrează cu aceste produse nu dețin carnete medicale. În acest fel, este pusă în pericol sănătatea și chiar viața consumatorilor.

Consumatorii sunt îndemnați să sesizeze autoritatea despre neregulile în domeniul siguranței alimentelor la numărul de telefon: 080080033. Apelul este gratuit.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.