19 persoane, reţinute pentru trucarea licitaţiilor publice şi delapidări

19 primari, şefi de companii şi directori de licee au fost reţinuţi astăzi pentru 72 de ore de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie pentru trucarea licitaţiilor publice şi delapidări din finanţările Fondului pentru Eficienţă Energetică.

cna

Foto: protv.md

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a relatat pentru Moldpres că printre reţinuţi sunt trei primari, contabilul unei primării, cinci directori de gimnazii şi un director-adjunct de liceu, precum şi şefi şi angajaţi ai nouă companii. „Aceştia sunt bănuiţi de organizarea, prin coparticipare, a unor licitaţii dubioase, desfăşurate în cadrul unor proiecte investiţionale, scopul fiind favorizarea unor agenţi economici”, a specificat Starinschi.

Potrivit procurorilor şi ofiţerilor de urmărire penală, reprezentanţi ai conducerii Fondului pentru Eficienţă Energetică ar fi acţionat în complicitate cu agenţi economici, reprezentanţii unor autorităţi publice locale, consilieri locali şi şefii unor instituţii de învăţământ în vederea organizării unor scheme prin care au fost redirecţionate mijloace financiare, în proporţii deosebit de mari, unor companii promovate de către persoanele implicate în această infracţiune. Este vorba despre achiziţionarea unor lucrări de eficientizare a consumului de energie, termoizolare, reparaţii şi construcţii capitale în valoare de peste 28 de milioane de lei.

Oamenii legii au iniţiat în total 12 cauze penale pentru corupere pasivă, trafic de influenţă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz de putere. Peste 60 de percheziţii au fost efectuate astăzi în scopul fortificării probatoriului, acţiuni de urmărire penală având loc la una din direcţiile Ministerului Economiei, precum şi la Fondul pentru Eficienţă Energetică.

Cei 19 bănuiţi au fost plasaţi în izolatorul CNA şi în unul dintre izolatoarele Poliţiei. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reţinute riscă până la 15 ani de închisoare, cu amenzi şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pentru diferite perioade de timp.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Nu doar Miniștr iși viciminiștri ci și șefuleți de pe la energetică se arestează! CNA la noi s-au scăpat în hoți ca la pedegeaba!

    Apreciază

  2. Se pare aceste percheziții cind se vor termina , cifra va fi mult mai mare, CNA acum nu mai maninca semințe cum pina acum dar tae ca in curechi printre cei vinovați 😀

    Apreciază

  3. Alio garaj, da CNA vad ca merge sploșnoi, cad și de la PD în cîrlig ma uit. Hai, cît mai mult cu atît mai bine, de lucru este.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.