Liderul unei grupări infracționale de 35 de ani, domiciliat în raionul Ungheni, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de trafic de ființe umane. Bărbatul este arestat pentru 30 de zile.

Cersetor

Foto: craiovaforum.ro

În urma unor investigații efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, s-a stabilit că gruparea infracțională activa din 2012. În tot acest timp, suspecții prin abuz de poziție de vulnerabilitate, exprimată prin situația precară din punct de vedere a supraviețuirii sociale, exploatau persoane pentru practicarea cerșetoriei.

La momentul de față au fost identificate cinci victime – patru femei și un bărbat – cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

De asemenea, suspecții promiteau victimilor un salariu bine plătit în Federația Rusă.

Ajunși în Rusia, suspecții confiscau de la victime actele de identitate, iar prin amenințare îi impuneau la diverse lucrări agricole și cerșit, fără a le achita salariile promise inițial.

Potrivit Poliției, pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de ființe umane. Suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Poliția mai menționează că Centrul pentru combaterea traficului de persoane continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării și reținerii suspecților precum și altor potenţiale victime care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilegale ale grupului criminal.

Reclame