Inspectoratul General al Poliției (IGP) și Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) au încheiat marți, 11 aprilie, un acord de colaborare. Direcția Generală Urmărire Penală a fost cea care a propus inițierea colaborării dintre cele două instituții.

Alexandru Panzari_Grigore Belostecinic

Alexandru Pânzari și Grigore Belostecinic. Foto: politia.md

Pe acordul de colaborare și-au pus semnăturile șeful IGP, Alexandru Pânzari, și rectorul ASEM, Grigore Belostecinic. Documentul prevede schimbul de informații, experiență și asistență reciprocă atât în scopul ridicării nivelului profesional al angajaților Poliției, cât și acumulării cunoștințelor și aptitudinilor noi viitorilor absolvenți ai ASEM. Schimbul de experiență, de care vor beneficia ambele părți, va contribui la prevenirea și contracararea fenomenului infracțiunilor economice.

Potrivit unui comunicat al IGP, la evenimentul de semnare a acordului au asistat mai mulți profesori din cadrul ASEM, dar și studenți, viitori specialiști, care urmează a fi familiarizați cu activitatea mai multor subdiviziuni specializate ale IGP, pe segmente precum: urmărirea penală, combaterea fraudelor economice, crimelor informatice și altor domenii de interes.

În context, conducătorii instituţiilor semnatare şi-au exprimat convingerea că vor depune toate eforturile ca obiectivele cuprinse în acord să fie îndeplinite, pentru asigurarea continuării bunelor relații și sprijinului reciproc în combaterea infracțiunilor economice.

Anunțuri