Uniunea Femeilor din R. Moldova îşi doreşte ca sexul frumos să fie promovat şi în continuare în procesul decizional la nivel guvernamental şi legislativ.

Barbat_femeie_egalitate de gen

Foto: rfi.ro

Potrivit uniunii, în prezent, numărul femeilor din Parlament rămâne în continuare disproporţional comparativ cu cel al bărbaţilor. În context, reprezentantele Uniunii Femeilor au declarat, în cadrul unei mese rotunde, că nu susţin schimbarea sistemului electoral actual.

În opinia lor, modificarea sistemului electoral va evidenţia şi mai mult inegalitatea de gen din ţară, or bărbaţii au şanse mai mari să fie aleşi prin vot uninominal.

„Analizând iniţiativa privind schimbarea sistemului electoral actual cu cel uninominal, Uniunea Femeilor a decis în unanimitate să nu susţină acest proiect. Optăm în continuare pe păstrarea actualului sistem, care este mai favorabil pentru promovarea femeilor în spaţiul politic. Anume astfel vom reuşi să creştem numărul femeilor ce ocupă funcţii decizionale”, a declarat președinta Uniunii Femeilor din R. Moldova, Tatiana Bujoreanu, potrivit trm.md.

Anunțuri