Uniunea Femeilor nu susține uninominalul și vrea egalitate de gen în Parlament

Uniunea Femeilor din R. Moldova îşi doreşte ca sexul frumos să fie promovat şi în continuare în procesul decizional la nivel guvernamental şi legislativ.

Barbat_femeie_egalitate de gen

Foto: rfi.ro

Potrivit uniunii, în prezent, numărul femeilor din Parlament rămâne în continuare disproporţional comparativ cu cel al bărbaţilor. În context, reprezentantele Uniunii Femeilor au declarat, în cadrul unei mese rotunde, că nu susţin schimbarea sistemului electoral actual.

În opinia lor, modificarea sistemului electoral va evidenţia şi mai mult inegalitatea de gen din ţară, or bărbaţii au şanse mai mari să fie aleşi prin vot uninominal.

„Analizând iniţiativa privind schimbarea sistemului electoral actual cu cel uninominal, Uniunea Femeilor a decis în unanimitate să nu susţină acest proiect. Optăm în continuare pe păstrarea actualului sistem, care este mai favorabil pentru promovarea femeilor în spaţiul politic. Anume astfel vom reuşi să creştem numărul femeilor ce ocupă funcţii decizionale”, a declarat președinta Uniunii Femeilor din R. Moldova, Tatiana Bujoreanu, potrivit trm.md.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s