Ministru: Lupta cu corupţia în R. Moldova este în ascensiune

Lupta cu corupţia în R. Moldova este în ascensiune și tot mai mulţi moldoveni au început să aibă încredere în instituţiile statului. Afirmaţia a fost făcută de ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.

Vladimir Cebotari

Vladimir Cebotari. Foto: tribuna.md

„În 2017 au fost înregistrate cote nemaiîntâlnite în lupta cu corupţia. Aşa ceva nu a fost în istoria R. Moldova. Avem reţinuţi un ministru, un viceministru, judecători, mai multe persoane cu funcţii de răspundere. După anii 2014 şi 2015, care au fost ani ai instabilităţii, lucrurile au evoluat rapid. Dacă toamna trecută sondajele arătau că 31 la sută din cetăţeni au încredere în poliţie, acum sondajele arată că numărul lor este de 54 la sută”, a spus Cebotari.

Ministrul Justiţiei a recunoscută că mai este încă de lucru la reforma justiţiei, însă susţine că şi aici lucrurile au evoluat.


Țurcanu: Lupta împotriva corupției încă nu a început


Vladislav Gribincea, directorul Centrului de Resurse Juridice, l-a contrazis pe Vladimir.

„Reforma justiţiei a fost făcută  pe hârtie. Există o mulţime de probleme, care urmează  a fi soluţionate. De exemplu, felul cum se votează candidaţii la funcţia de judecător de către Consiliul Superior al Magistraturii. Nu se votează după criterii, ci dacă le place sau nu candidatul. Trebuie de schimbat atitudinea judecătorilor faţă de cetăţeni. Judecătorii sunt împovăraţi cu dosare şi vor doar să treacă mai repede prin toată procedura. Iar sondajele arată că numărul celor care mai au încredere în justiţie a scăzut dramatic”.

Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, a declarat prin telefon că pentru ca reforma justiţiei în R. Moldova să reuşească, trebuie să fie eliminaţi din instituţiile de drept toţi funcţionarii corupţi. Danileţ a mai declarat că R. Moldova urmează exemplul României atunci când se afla la început de cale în reformarea justiţiei.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

6 răspunsuri

 1. Iar oamenii deja încep a simți această luptă și prin asta își recapătă încrederea atît în instituțiile statului cît și în guvernare și parcursul european

  Apreciază

 2. Iar Țurcanu spune că încă nu s-a început, deci urmează să ne uimim și mai mutl de arestări!

  Apreciază

 3. Una ma bucura, am vazut ca in ultima vreme tare le mai sar capurile si celora din PDM care sunt corupti. Demult asteptam asa ceva.

  Apreciază

 4. Ar fi bine sa continue lupta cu coruptia exact asa cum a fost ea inceputa. Poate in sfarsit vom ridica raitingul international.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.